Da li se važe produžeci na tiketu?

Kada je reč o sportskom klađenju, jedno od ključnih pitanja koje interesuje kladioničare jeste da li se važe produžeci na tiketu. Svi smo bili u situaciji da utakmica sa tiketa bude produžena van regularnog vremena, pogotovo u košarci. Šta se dešava sa našim tiketom kada tim na koji smo se kladili pobedi, ali u produžecima?

Istražili smo kladionice u Srbiji i njihove pravilnike i saznali da se produžeci na tiketu NE VAŽE,  osim ako nije specifično navedeno za određeni događaj. Sve kladionice su jasno navele da se važi samo rezultat u regularnom vremenu utakmice. Što znači da ako vaš tim pobedi u produžecima – vaš tiket je nažalost gubitan.

Zbog ovoga kladionice imaju posebne opcije klađenja koje specifično uključuju produžetke, kao što je klađenje na konačnog pobednika uključujući produžetke. Primer za tu opciju je prikazan na slici ispod.

kladjenje na Primobet kladionici ukljucujuci produzetke
Klađenje na pobednika uključujući produžetke, kladionica Primobet

Da li se računaju produžeci u fudbalu?

Fudbal nije izuzetak, pa za njega važe ista pravila kao i za sve druge sportove. U fudbalu se računa samo rezultat postignut u regularnom vremenu, a to je 2 x 45 minuta ili 90 minuta regularnog vremena. Naravno, u tih 90min se računa i sudijska nadoknada vremena. Na skoro svakoj kladionici jasno je naznačeno:

Produžeci i penali se ne smatraju delom regularnog toka meča ili takmičenja i ne utiču na ishod klađenja, osim ako nije drugačije navedeno.

Prema tome, produžeci u fudbalu se ne računaju.

Da li se važe produžeci na tiketu: iz pravilnika sportskih kladionica

Pitanje da li se važe produžeci na tiketu je posebno relevantno u sportskim događajima koji često završavaju produžecima, kao što su fudbalske i košarkaške utakmice. Svaka kladionica ima svoja pravila koja određuju kako se tretiraju produžeci i penali u okviru klađenja. U nastavku se nalazi pregled pravilnika nekih od najpopularnijih sportskih kladionica u Srbiji, sa posebnim fokusom na to kako svaka od njih tretira produžetke u okviru sportskog klađenja.

Mozzart

U Mozzartovom pravilniku piše: Produžeci i penali se ne smatraju delom regularnog toka meča ili takmičenja i ne utiču na ishod klađenja, osim ako nije drugačije navedeno.

Kao zvaničan rezultat Mozzart definiše rezultat postignut u regularnom toku meča.

mozzart kladionica srbija logo

Primobet

Primobet kladionica je jedna od najnovijih kladionica u Srbiji. Na njihovom sajtu postoje različiti pravilnici, a jedan od njih je pravilnik kladionice. U njemu smo našli kratak odeljak koji se tiče produžetaka:

“3.1.3. Marketi koji uključuju produžetke

3.1.3.1. NIJEDAN market ne uključuje produžetke, osim ako nije drugačije navedeno.”

primobet logo

Efbet

Efbet kladionica ima svoj odeljak sa pravilima sportskog klađenja, u okviru kojeg možete naći informacije i pravila za svaki sport pojedinačno. Mi smo se fokusirali samo na produžetke i prolaz tiketa.

Pravilo koje se tiče fudbala:

“Sva tržišta sportskih događaja su zasnovana na rezultatima postignutim na kraju planiranih 90 minuta igre, osim ako je drugačije navedeno. Ovo uključuje regularno vreme i dodato vreme u okviru regularnog vremena, ne uključuje međutim produžetke, penale ili zlatni gol. Neki turniri ili prijateljske utakmice se igraju 2 x 40 minuta, 2 x 35 minuta ili 2 x 30 minuta. Ako je to slučaj, onda će opklade biti rešene na kraju ovog vremena.”

Pravila su ista i za košarku:

“U košarkaškim utakmicama, važeći su oni rezultati koji su postignuti u okviru regularnog vremena određenog od strane organizatora tog konkretnog turnira, osim ako je drugačije navedeno u pravilima specifične vrste klađenja.”

Tenis je takođe naveden kao primer:

“Validni rezultati teniskog meča su rezultati odigranih setova (2 od 3 ili 3 od 5 setova).”

efbet srbija kladionica logo

Maxbet – Da li se važe produžeci na tiketu

Produžeci, zlatni gol, penali i slično se ne smatraju delom regularnog toka utakmice ili takmičenja, osim ako MaxBet ne naglasi drugačije.

Maxbet je i tačno naveo šta smatra regularnim tokom utakmice za svaki sport pojedinačno, pa tako imamo:

  • Fudbal – 2 x 45min
  • Košarka – 4 x 10min
  • Košarka NBA – 4 x 12min
  • Hokej – 3 x 20min
  • Rukomet – 2 x 30min
  • Vaterpolo – 4 x 8min
maxbet kladionica srbija logo

Meridian

Da li se važe produžeci na tiketu na Meridianu? Meridianov pravilnik kaze: Produžeci i penali se ne smatraju regularnim vremenom, izuzev ako Meridian kladionica ne naznači drugačije.

Kao zvaničan ishod događaja Meridian definiše ishod postignut na terenu u regularnom toku igre.