Šta je Draw no Bet? DNB Kladionice

Draw No Bet (DNB) je vrsta opklade u kojoj se kladiš na pobedu određenog tima, ali ti se ulog vraća ukoliko se utakmica završi nerešeno. Novac gubiš samo u slučaju ako tim na koji si se kladio izgubi utakmicu. Draw No Bet je u suštini isto što i azijski hendikep 0 (AH 0), gde se takođe vraća ulog u slučaju nerešenog rezultata, a dobitak se ostvaruje isključivo pobedom odabranog tima.

DNB Kladionice: Gde Mogu da Igram Draw no Bet?

Opcija draw no bet (dnb) je dostupna na većini kladionica u Srbiji, samo pod različitim nazivima. Na Mozzart i Maxbet kladionici postoji pod nazivom “Winner”, na Primobet kladionici pod nazivom “Opklada ne Nerešeno”, i na Efbet kladionici kao “Pobednik (X vraća ulog)”.

DNB Kladionice u Srbiji
Bonus dobrodošlice

100€ za klađenje120€ + 120 besplatnih spinova

5.0
Bonus dobrodošlice

$1000 + 100 besplatnih spinova

5.0
Bonus dobrodošlice

2500€ + 250 besplatnih spinova

4.8
Bonus dobrodošlice

20.000RSD

4.5
Bonus dobrodošlice

10 dana BESPLATNE igre

4.3

Draw no Bet Primer i Zašto se Ovaj Tip Klađenja Isplati

Draw No Bet klađenje i isplativost ove opcije je najlakše objasniti na konkretnom primeru. Imamo fudbalsku utakmicu između Partizana i Crvene Zvezde, i da zamislimo da su ovo kvote:

  • Pobeda Partizana (1): Kvota 2.00
  • Nerešen rezultat (X): Kvota 3.50
  • Pobeda Crvene Zvezde (2): Kvota 2.80

Recimo da se kladiš 100eur da će Partizan pobediti. Ako Partizan zaista pobedi, dobitak bi bio:

100(ulog)∗2.00(kvota)=200eur.

Ukoliko se odlučiš za DNB opciju, kvote bi mogle izgledati ovako:

DNB Opcija:

  • Pobeda Partizana (DNB): Kvota 1.70
  • Pobeda Crvene Zvezde (DNB): Kvota 2.10

Ako uložiš 100eur na DNB opciju za pobedu na Partizan, i utakmica završi nerešeno dobijaš povrat uloga (u ovom slučaju, 100 eur). Ako Partizan pobedi, dobitak bi bio:

100(ulog)∗1.70(kvota)=170eur

Dobićeš 30eur manje, ali mnogo veću sigurnost jer u slučaju nerešenog ne gubiš novac. Na duže staze se ova opklada i te kako isplati.

Glavna prednost DNB klađenja je manji rizik od gubitka u slučaju nerešenog rezultata, ali sa cenom nešto nižih dobitaka.

primobet logo

DNB Alternative i Sinonimi: Winner, Azijski Hendikep 0, Win to Nil

Za Draw No Bet (DNB) opkladu se vežu brojni sinonimi, pa se tako u kladionicama može naći pod različitim imenima. Pored sinonima, postoje i alternative DNB opkladi koje, iako suštinski slične, imaju neke modifikacije.

Winner

Winner opklada se odnosi na klađenje na ishod utakmice. U određenim kladionicama, ova opcija može uključivati povrat uloga u slučaju nerešenog rezultata – što je čini identičnom DNB opciji. Mozzart i Maxbet kladionica imaju klađenje na Winner i kod njih se u slučaju nerešenog rezultata obračunava kvota 1. Što znači novac ti se vraća ako je rezultat nerešen.

kako se kladiti na fudbal draw no bet
Winner ili Draw No Bet, Mozzart Kladionica

Azijski hendikep 0 (AH 0)

Azijski hendikep 0 (AH 0) je DNB na azijski način. Kod njega se, slično DNB-u, ulog vraća ukoliko se utakmica završi nerešeno. Ova opklada uključuje hendikep od 0, što znači da se po pitanju rezultata igraču nudi bezbednost od gubitka u slučaju izjednačenog rezultata.

azijski hendikep 0 AH0 efbet kladionica
Azijski Hendikep 0, Efbet kladionica

Win to Nil

Win to Nil predstavlja dve opklade u jednoj i ima najmanje sličnosti sa klasičnom DNB opcijom. Ovde se kladiš na pobedu određenog tima i na to da taj tim neće primiti nijedan gol. To je zapravo isto što i kombinacija 1&NG. U Win to Nil opciji se ne obračunava kvota 1 u slučaju nerešenog rezultata, već ulog gubiš u slučaju istog.

efbet srbija kladionica logo

Draw No Bet Strategije

Kladjenje na Draw No Bet (DNB) može biti korisno u određenim situacijama kako biste smanjili rizik i povećali šanse za dobitkom. Evo nekoliko strategija kada se možete odlučiti za DNB opciju:

Statistika Nerešenih Rezultata

Ako primetiš da određeni tim često igra nerešeno, DNB opcija može biti pametan izbor jer ti omogućava povrat uloga u slučaju da se taj obrazac nastavi. Ovo takođe važi za bilo koju utakmicu za koju se pribojavaš da bi mogla da se završi nerešeno.

Autsajderi

Kada se jedna od ekipa smatra autsajderom, ali veruješ da imaju šansu da iznenade, DNB je dobar izbor.

Iznenadne situacije

Ako postoje neki neočekivani faktori kao što su povrede ključnih igrača ili promene u sastavu timova, DNB opcija može pružiti dodatnu zaštitu.

Visoki ulozi

Ako ulažeš veći novac na pobedu određenog tima, najbolje je da smanjiš rizik od gubitka novca time što ćeš eliminisati mogućnost nerešenog rezultata.