Hendikep u košarci – Objašnjenje i Primer

Hendikep u košarci predstavlja specifičan način klađenja koji se koristi za nivelisanje šansi između dva tima. Koristeći hendikep u košarci, kladite se sa koliko poena razlike će jedan tim dobiti ili izgubiti meč. Suština hendikepa leži u dodavanju ili oduzimanju poena od timova, pa se tako slabijem timu dodaje određen broj poena na početku meča, dok se favoritu broj poena oduzima. Ovim metodom, kladionice nude realnije šanse za dobitak i širu ponudu za klađenje.

Najbolje Kladionice za Hendikep u Košarci
Bonus dobrodošlice

100€ za klađenje120€ + 120 besplatnih spinova

5.0
Bonus dobrodošlice

$1000 + 100 besplatnih spinova

5.0
Bonus dobrodošlice

2500€ + 250 besplatnih spinova

4.8
Bonus dobrodošlice

20.000RSD

4.5

Bonus dobrodošlice

100.000RSD

4.3

Hendikep u Košarci Kroz Primer

Za bolje razumevanje kako hendikep u košarci funkcioniše u praksi, uzmimo za primer NBA košarkašku utakmicu Houston – Milwokee, u kojoj je Milwokee favorit. 

Kladionica postavlja različite granice hendikepa za ovu utakmicu. Mi hoćemo da se kladimo na hendikep od 4.5 poena na Milwokee sa kvotom od 1.70. Šta to znači? 

hendikep u kosarci primer

To znači da Milwokee mora pobediti sa minimum 5 poena razlike da bi opklada bila dobitna. Ako pobede sa manje od 5 poena, ili ako izgube utakmicu, opklada je gubitna. Istovremeno opklada na Houston na sa istim hendikepom je dobitna. 

Hendikep u košarci je jedan od najisplativijih načina klađenja, pogotovo kod utakmica gde su kvote na favorite jako male.

Značaj Hendikepa u Klađenju

Hendikep u klađenju na košarku predstavlja jedan od najpopularnijih marketa. Osnovna ideja hendikepa je da se slabijem timu, odnosno autsajderu, daje prednost u obliku dodatnih poena na početku meča. 

Ovaj pristup čini klađenje zanimljivijim i izazovnijim, jer čak i ako favorizovani tim pobedi, ne znači automatski da će pokriti hendikep. Ovo otvara vrata za veću analizu i strategiju prilikom klađenja, gde kladioničari moraju proceniti ne samo ko će pobediti, već i sa kojom razlikom u poenima.

Statistika igra ključnu ulogu u razumevanju hendikepa, naročito kada je reč o uspešnosti autsajdera u pokrivanju postavljenog hendikepa. Na primer, zanimljivo je da autsajderi koji igraju u gostima pokrivaju hendikep u značajnom broju slučajeva – istraživanja pokazuju da se to dešava na oko 53% mečeva.

Ovo ukazuje na to da autsajderi često igraju bolje od očekivanja, posebno kada su u ulozi gostujućeg tima. Ovakva i slične statistike vam mogu biti dragocen resurs koji će vam pomoći da imate što više dobitnih tiketa. Zato je bitno istraživati razne statistike i saznati što više o timovima pre klađenja na utakmicu.

Saveti za Klađenje na Hendikep u Košarci

Kako da vaše klađenje na hendikep u košarci bude što profitabilnije. Evo nekoliko saveta i faktora na koje uvek trebate obratiti pažnju:

Pogledajte formu oba tima: Proučavanje trenutne forme timova neophodno je pre svake vrste klađenja. Tim u dobroj formi i sa nizom pobeda iza sebe će lakše pokriti hendikep. 

Motivacija za utakmicu: Uzimati u obzir i motivaciju timova, posebno u značajnim utakmicama bilo ligaškim ili internacionalnim.

Istorija međusobnih susreta: Istorija susreta između dva tima često pruža uvid u moguće ishode. Ako jedan tim konstantno dominira drugim, to može biti jak indikator da će se tradicija nastaviti.

Stil igre i taktika: Različiti stilovi igre mogu uticati na krajnji rezultat. Agresivan napadački stil može značiti veću šansu za pokrivanje hendikepa.

Povrede igrača: Povrede ključnih igrača mogu drastično promeniti dinamiku utakmice. Uvek proverite najnovije informacije o sastavima timova pre sastavljanja tiketa.

Uslovi igranja: Faktori kao što su domaći teren, podrška navijača i putovanja mogu imati uticaj na performanse timova.

Koja Kladionica Nudi Klađenje na Hendikep u Košarci?

Ovaj, a i druge vrste hendikepa su jedna od najpopularnijih opklada. Iz tog razloga u ponudi je kod gotovo svih kladionica. Mi bismo vam prepročili samo klađenje na pouzdanim i proverenim kladionicama, a to su sve kladionice u Srbiji iz naše tabele na početku teksta.

Sve one imaju veliki broj opcija za klađenje na košarku, uključujući i hendikep a i ostale popularne opcije kao što su broj poena igrača, ukupan broj poena na poluvremenu, četrvtini, kraju utakmice, zatim opklade na pobednika određenog turnira ili lige. Ako ste iz Srbije možete slobodno odabrati neku od ovih kladionica:

Ako ste iz neke druge ex države, ili bilo gde iz inostranstva, preporučujemo vam da pročitate naš tekst vezan za strane kladionice.