Kako se kladiti na Bundesligu – Saveti

U ovom tekstu ćemo objasniti kako se kladiti na Bundesligu i biti profitabilan. Iako klađenje na Bundesligu nije tako jednostavano kao što može da izgleda, pogotovo ako ne pratite nemački fudbal. Bayern dominira ligom, i gotovo je uvek praćen od strane Borusije, Bayer Leverkusena i u poslednjih nekoliko godina i Leipziga. To čini većinu utakmica lako predvidljivim, ali to znači da će i kladionice imati prilično dobru predstavu o ishodima. A dobre predikcije znače da će i kvote biti niske i neisplative za klađenje.

Dominacija Bayerna i Kako to Utiče na Klađenje

Bayern je bio toliko dominantan u Bundesligi u poslednjih nekoliko decenija da se ta činjenica odražava čak i u ponudi igara. Mnoge kladionice će vam ponuditi klađenje na pobednika Bundeslige bez Bayerna. U suštini, Bayern se već smatra pobednikom, a vi pokušavate da predvidite ko će završiti na drugom mestu. To je takođe mnogo teže pogoditi, jer će se prva 4 tima direktno plasirati u Ligu šampiona, a s obzirom na to da će najmanje 3 najbolje ekipe u Nemačkoj biti prilično dominantne tokom sezone, obezbediće svoja mesta u Ligi šampiona mnogo pre kraja sezone. Ako nemaju šanse da sustignu Bayern, neće biti razloga da se posebno bore za drugo mesto.

Bundesliga Klađenje na Vrh i Dno Tabele

U poslednjih 10 godina, Bayern je osvojio 9 uzastopnih titula, a samo je jednom bio poremećen od strane Borusije pre 10 godina.

Za Bundesligu, kao i za bilo koju vrhunsku ligu, možete se kladiti da će tim završiti u prvih 4 mesta koja vode u Ligu šampiona. Naravno, kladionice vam neće ponuditi nikakve kvote za Bayern, jer je gotovo nemoguće da se ne plasira među prvima. Takođe se možete kladiti da će tim biti među prvih 3, prvih 6, prvih 10 itd. Naravno, budući da su neki timovi poput Borusije, Bayera i Leipziga skoro uvek u prvih 4 u poslednjoj deceniji, mnoge od tih širih opcija kao što su prvih 6 i prvih 10, biće izbrisane kao opcije za klađenje.

Možete se kladiti na to koji timovi će ispasti iz Lige, uglavnom timovi koji su tek ušli u ligu će ponovo i ispasti.

Statistika Bundeslige – Kako se Kladiti Profitabilno

Ako detaljno pogledamo statistiku Bundeslige, možemo pronaći neke zanimljive činjenice:

1. Mnogo golova na utakmicama

Bundesliga je na drugom mestu, odmah iza Eredivizije, po broju postignutih golova po meču. Eredivizija ima prosečno 3,18 gola po meču, dok je Bundesliga blizu sa 3,14 gola po meču. To čini sve utakmice u kojima se postiže veći broj golova veoma uzbudljivim i otvara mnoge mogućnosti za pronalaženje vrednih opklada. Takođe, hendikep opklade mogu učiniti sve utakmice interesantnijim, jer možda postoje dominantni timovi u Nemačkoj, ali sve to se poništava kada se igraju hendikep opklade.

2. Mali broj nerešenih utakmica

Bundesliga ima veoma nizak broj nerešenih utakmica. Prošle sezone, 47% utakmica je završeno pobedom domaćeg tima, 29% utakmica je završeno pobedom gostujućeg tima, dok je samo 24% utakmica završeno nerešenim rezultatom. To malo ispravlja distorziju koju pravi trostruki ishod kada se klađenje radi na fudbalu. Lige sa mnogo izjednačenijim odnosom uvek mogu završiti bilo kojim rezultatom, ali Bundesliga, sa nešto više golova i retkim nerešenim rezultatima, je gotovo kao klađenje na sport sa dva moguća ishoda.

3. Tip ukupno golova 2+ se prilično isplati

Ne samo da je prosečan broj golova visok, već su utakmice prilično konstantne po pitanju postizanja golova. Možete očekivati golove na svakoj utakmici. Utakmice sa preko 1,5 gola (barem 2 gola) dešavaju se u 83% utakmica, utakmice sa preko 2,5 gola (barem 3 gola) se dešavaju u 58% utakmica, čak se i utakmice sa preko 3,5 gola dešavaju često, sa učestalošću od 39%.

4. Tip oba tima daju gol (GG) takođe vredi odigrati

Da bi stvari bile uzbudljivije, u 61% utakmica oba tima postižu gol. Kao što vidite, Bundesliga ima veoma otvoren stil fudbala i pruža mnoge mogućnosti za kombinovane opklade, kao što je klađenje na pobednika i ukupan broj golova, ili da oba tima postignu gol. Time se nećete izložiti velikom dodatnom riziku, ali ćete dobiti mnogo bolje kvote i dobitak.

5. Zanimljiva distribucija golova po intervalima

Distribucija golova po 15-minutnim intervalima takođe je interesantna u Bundesligi i savršena je za klađenje uživo. Kao što možete videti, većina golova se postiže na kraju poluvremena. Uporedimo to sa Premijer ligom da bismo videli koliko je Bundesliga drugačija. Kao što možete videti iz tabele ispod, golovi u Bundesligi su uglavnom koncentrisani na kraju poluvremena, zatim početnim minutama poluvremena, dok se najmanje akcije dešava u sredini oba poluvremena. Sa druge strane, u Premijer ligi svi periodi imaju otprilike isti broj postignutih golova.

Interval (Minuti)% Golova u Bundesligi% Golova u Premier Ligi
0-1516.2%13.7%
16-3013.0%14.7%
31-4520.9%16.8%
46-6015.3%18.9%
61-7511.6%17.9%
76-9023.0%18.1%

6. Nerešene utakmice i tačan rezultat

Takođe, postoji još jedna veoma interesantna statistika za prošlu sezonu. U Bundesligi je nerešen rezultat vrlo retka pojava, ali kada pogledamo koji su rezultati najčešće zabeleženi, 1:1 i 2:2 se dešavaju u 10% i 8% slučajeva, što čini većinu svih nerešenih utakmica. Dakle, postoji nešto bolja prilika ako želite da uhvatite nerešene utakmice. Možda bi dobra ideja bila igrati tačan rezultat umesto same nerešene utakmice i dobiti neke lepe visoke kvote, veće nego kada se igra samo na nerešen rezultat.