Gol GG: Oba Tima Daju Gol

Gol GG je jedna od najpopularnijih opcija klađenja u fudbalu. Opkladu dobijate ako oba tima postignu gol na utakmici. U srpskim kladionicama je ova opcija poznata pod skraćenicom GG, dok je na stranim kladionicama to ‘BTTS’ (Both Teams To Score). 

Ako izaberete DA za gol GG, to znači da se kladiš da oba tima daju gol na utakmici. Ako izaberete NE, kladite se da će samo jedan ili nijedan tim postići gol na utakmici.

Spisak GG kladionica
Bonus dobrodošlice

100€ za klađenje120€ + 120 besplatnih spinova

5.0
Bonus dobrodošlice

$1000 + 100 besplatnih spinova

5.0
Bonus dobrodošlice

2500€ + 250 besplatnih spinova

4.8
Bonus dobrodošlice

20.000RSD

4.5

Bonus dobrodošlice

100.000RSD

4.3

U kojim ligama se najviše isplati igrati gol GG?

Iako je praktično u svakoj ligi prilično često da oba tima daju gol, istina je da su lige sa najvišim prosekom golova idealna mesta za klađenje na GG. 

Ovo je Top 10 Liga koje su najisplativije za klađenje u 2024:

LigaUtakmice na kojima su oba tima dala golUkupno odigranih utakmicaProcenat
England Premier League 213420067.00%
Italy Campionato Primavera 113220066.00%
Germany Verbandsliga13120065.50%
Costa Rica Segunda13120065.50%
Switzerland Super League13020065.00%
USA USL League Two13020065.00%
England Development League 212720063.50%
England Southern Premier League South12620063.00%
Germany Bundesliga I12620063.00%
Wales Championship South12620063.00%

Primeri opcije gol GG na kladionicama u Srbiji

Kladionice u Srbiji imaju ovu opciju, i ona je među najigranijim. Jer, kvote su često visoke i velika je verovatnoća da oba tima daju gol. Na slikama ispod možete videti neke od primera ove opklade

Mozzart kladionica – ovde imate više opcija za klađenje koje su usko povezane sa gol GG opkladom:

  • GG – oba tima daju gol
  • NG – bar jedan tim neće dati gol na utakmici
  • GG3+ – oba tima daju gol i zbir ukupnog broja golova će biti više od 3
  • 1gg – oba tima će postići minimum jedan gol u prvom poluvremenu
gol GG na mozzart kladionici
GG opcija na Mozzartu

Efbet kladionica – ovde prosto možete odabrati da li će oba tima dati gol ili ne

gol GG na efbet kladionici
GG opcija na Efbet kladionici

20bet kladionica na ovoj kladionici isto imate više opcija. Kao primer smo uzeli utakmicu između Fortune i Bochuma. Tako imate opcije vezane za gol GG opkladu:

  • none – nijedan tim neće postići gol
  • only Fortuna Dusseldorf – samo Fortuna daje gol na celoj utakmici
  • only VfL Bochum – samo Bochum daje gol na celoj utakmici
  • both teams – oba tima daju gol na utakmici
gol GG na 20bet kladionici
GG opcija na 20bet kladionici

Kada se Kladiti na gol GG?

Iako se gol GG prognoza može primeniti na gotovo svaki fudbalski meč, u sledećim situacijama bi bilo najprikladnije koristiti je, posebno u kladionicama sa dobrim kvotama:

Slični timovi koji postižu dosta golova na utakmicama

Čini se očiglednim, zar ne? Utakmica u kojoj su oba tima slične jačine i forme, uvek će favorizovati mogućnost da oba tima postignu gol, budući da će dominacija biti podeljena i ni jedan tim neće dominirati igrom. 

Ako tome dodamo da ova dva suprotstavljena tima imaju visok nivo postignutih golova, tj. da praktično uvek završe svoje utakmice postizanjem golova, tada će uspešnost ove prognoze biti prilično visoka.

Jači i slabiji tim, ali favorit obično prima golove

Ovaj slučaj se odnosi na utakmice u kojima postoji veliki favorit, tim koji po nivou i budžetu sigurno monopolizuje kontrolu igre, stvara mnogo šansi i pruža malo protivnicima. Ali ovaj favorit često i prima golove, obično iz raznih prekida. Uprkos tome što pobedjuje većinu utakmica, uvek na kraju i primi gol.

Statistika i forma timova

Proučavanje statistike i trenutne forme timova može ti pomoći da doneseš bolju odluku. Ako oba tima redovno postižu golove ili ako su u seriji utakmica u kojima su golovi česta pojava, to može biti dobar pokazatelj za klađenje na GG.

Međusobni susreti

Razmatranje prethodnih susreta između dva tima može vam dati uvid u njihovu istoriju postizanja golova. Ako su prethodni susreti često rezultirali golovima s obe strane, to može biti signal za klađenje na GG.

Povrede i suspenzije

Provera aktuelnih povreda i suspenzija ključnih igrača može uticati na broj golova na utakmici. Ako ključni napadači nedostaju, to može smanjiti šanse za golove.

Analiza stilova igre

Različiti stilovi igre mogu uticati na verovatnoću postizanja golova. Timovi koji igraju ofanzivno ili imaju ofanzivne taktike često imaju veće šanse da postignu gol, što može biti faktor za GG klađenje.

Vremenski uslovi

Ekstremni vremenski uslovi, poput jakog vetra ili kiše, mogu uticati na igru i dovesti do grešaka koje dovode do golova. 

Alternativne opklade za gol GG

Pored tradicionalne opcije “Oba tima daju gol”, možete istražiti i druge opcije poput “Oba tima postižu gol u prvom poluvremenu” ili “Oba tima postižu gol u drugom poluvremenu”.

Kombinovanje sa drugim opkladama

Kombinovanje GG sa drugim tržištima, poput konačnog rezultata ili broja ukupnih golova, će ti doneti veću kvotu a samim tim i veći dobitak.

Opklade povezane sa “oba tima daju gol GG”

Jedna od najboljih stvari je da postoje i druge opklade slične GG opkladi, što znači da ako se vrednost ne može pronaći na opkladi GG, možda može na nekoj drugoj.

Na primer, ako si siguran da jedan tim neće postići gol, vredno je pogledati koje se kvote nude na manje od 0.5 gola ukupno za taj tim. Takođe, vredno je pogledati i kvote i granice za ukupan broj golova na utakmici.Ako oba tima postignu gol, postojiće barem dva gola na utakmici.