Kako se kladiti na fudbal: Vodič za Početnike

Ovaj vodič za klađenje na fudbal je namenjen apsolutnim početnicima, koji tek počinju da istražuju svet klađenja. Objasnićemo osnove postavljanja fudbalskih opklada, kako biste razumeli kako se kladiti na fudbal i uskoro mogli da uplatite svoj prvi tiket. Fudbal je najpopularniji i najpraćeniji sport, stoga postoji mnogo utakmica širom sveta koje možete izabrati, kao i širok spektar tržišta o kojima ćemo detaljnije govoriti na ovoj stranici.

Najbolje Kladionice za Klađenje na Fudbal
Bonus dobrodošlice

100€ za klađenje120€ + 120 besplatnih spinova

5.0
Bonus dobrodošlice

$1000 + 100 besplatnih spinova

5.0
Bonus dobrodošlice

2500€ + 250 besplatnih spinova

4.8
Bonus dobrodošlice

20.000RSD

4.5

Bonus dobrodošlice

100.000RSD

4.3

Sve vrste fudbalskih opklada

Fudbalsko klađenje ima mnogo različitih vrsta i tipova. Ovde ćemo kratko objasniti svaki od njih.

Klađenje na Konačan Rezultat 1×2 – Objašnjenje i Primer

Klađenje na konačni ishod fudbalske utakmice je najjednostavniji način klađenja na fudbal. Tri moguća rezultata su: pobeda domaćeg tima, pobeda gostujućeg tima ili nerešeno. Važno je zapamtiti da se opklade na utakmice računaju prema rezultatu nakon prvih 90 minuta igre; stoga, ako su rezultati nerešeni u tom trenutku, opklada na nerešen rezultat je dobitna, bez obzira na rezultat nakon produžetaka ili penala.

Primer:
Real Madrid igra protiv Barselone, Real Madrid je domaćin.

Kladite se da će Real Madrid pobediti utakmicu (1 – pobeda domaćeg tima, 2 – pobeda gostujućeg tima, X – nerešeno).

Ako Real Madrid pobedi, vaš tiket je dobitan.

Ako Barselona pobedi ili dođe do nerešenog rezultata,tiket je gubitan.

kako se kladiti na fudbal konacan rezultat

Dupla Šansa – Objašnjenje i Primer

Dupla šansa je jedna od najpopularnijih vrsta opklada dostupnih danas. Ova opklada pokriva dva moguća ishoda u istoj utakmici i smanjuje rizik od gubitka, istovremeno povećavajući šanse za pobedu.

U opkladi dupla šansa, kladimo se na dva od tri moguća ishoda utakmice, povećavajući našu šansu za pobedu sa 33,3% na 66,6%. To je vrlo popularno tržište u fudbalskom klađenju, posebno kada su šanse za pobedu vašeg omiljenog kluba prilično niske.

Takođe je metoda smanjivanja greške pri klađenju. Na primer, najvažnija fudbalska utakmica na svetu, Barcelona protiv Real Madrida, koja se održava na stadionu Camp Nou, uvek će biti utakmica koja određuje sudbinu svakog tima. Možete se opkladiti da će Barcelona pobediti ili odigrati nerešeno. Iako su kvote nešto manje u poređenju sa klađenjem na čistu pobedu Barcelone, vi ćete ipak dobiti opkladu bez obzira na to da li Barca pobedi ili bude nerešeno.

Primer:
Barcelona igra protiv Real Madrida, Barcelona je domaćin.

Kladite se da će Barcelona pobediti ili će se utakmica završiti nerešeno (1x).
Ako Barcelona pobedi ili bude nerešen rezultat, vaš tiket je dobitan.
Tiket je gubitan samo u slučaju da pobedi Real Madrid.

Na isti način možete postaviti i opkladu u obrnutom smeru:
x2 – utakmica će se završiti nerešeno ili će pobediti Real Madrid. Tiket je gubitan samo u slučaju da Barcelona pobedi.
12pobediće Barcelona ili Real Madrid. Tiket je gubitan samo u slučaju nerešenog rezultata.

kako se kladiti na fudbal dupla sansa

Draw No Bet

Draw No Bet (DNB), kod nekih kladionica je to winner, je vrsta opklade koja eliminiše mogućnost nerešenog rezultata. Kod ove opklade, kladioničari mogu birati između pobede favorizovane ekipe ili pobede autsajdera. Ova vrsta opklade moze biti korisna kada zelite eliminisati rizik od nerešenog rezultata. Bitno je napomenuti da je kvota na ovu vrstu opklade uvek niža nego kada biste igrali na čist konačan rezultat (1, x ili 2).

Kada postavljate opkladu Draw No Bet (DNB), vaš ulog se deli na pola. Ako ekipa koju ste odabrali kao pobednika zaista pobedi, dobijate punu isplatu. Ako utakmica zavrsi nerešeno, vaš ulog vam se vraća. Međutim, ako ekipa koju ste odabrali izgubi, gubite svoju opkladu.

primobet logo

Primer:
Barcelona igra protiv Real Madrida, Barcelona je domaćin.

Kladite se da će Barcelona pobediti, ne računajući nerešen rezultat (DNB1).
U slučaju pobede Barcelone, vaš tiket je dobitan.
U slučaju nerešenog rezultata, vaš ulog vam se vraća.
U slučaju pobede Real Madrida, tiket je gubitan.

kako se kladiti na fudbal draw no bet

Over/Under Klađenje: Golovi, Kartoni

Klađenje over/under se odnosi na opkladu da li će ukupan broj golova na utakmici biti veći ili manji od granice koju je postavila kladionica. Over/under golova je jedna od najpopularnijih opcija klađenja na fudbal.

Kladionica prihvata opklade na različite brojeve golova na kraju utakmice. Vi kao kladilac predviđate da li će ukupan broj postignutih golova tokom utakmice biti manji ili veći od određenog broja.

Decimalni brojevi se najčešće koriste kao granica za over/under klađenje. Granice za over/under golova se postavljaju na intervalima od 0,5 poena kako bi se osiguralo da opklada bude uspešna. Drugim rečima, konačan rezultat utakmice će biti ili veći ili manji od unapred određene margine.

Na taj način se eliminišu opklade koje nemaju ishod. Na primer, ako je ukupan broj golova na utakmici postavljen na 2, i postignuta su dva gola, opklada bi bila nevažeća jer je ukupan broj golova jednak njenoj granici, a nije iznad ili ispod nje.

Primer:

Utakmica Barcelona – Real Madrid. Kladili ste se da će na utakmici biti postignuto više od dva gola (+1.5 golova).

over under golova na utakmici

Utakmica je završena rezultatom 1:1. Vaš tiket je dobitan.

Kladjenjem na ukupan broj kartona, možete se kladiti koliko će igrača dobiti žute ili crvene kartone tokom utakmice.

Primer:

Kladite se da li će ukupan broj kartona biti iznad ili ispod 2,5. Ako izaberete iznad 2,5, pobeđujete ako je ukupan broj izdatih kartona igračima 3 ili više. Sa druge strane, ispod 2,5 ukazuje na to da neće biti više od dva igrača kojima će biti izdati žuti kartoni tokom utakmice.

Klađenje na Opseg Golova

U fudbalu postoji nekoliko opcija klađenja na golove, opseg golova je takođe jedna od popularnijih. Ovom opkladom birate opseg golova koji će biti postignut na utakmici.

Linija za može biti postavljena na 2-4. To znači da će opklada biti dobitna bez obzira da li je na utakmici postignuto dva, tri ili četiri gola. Osim ove linije postoje još i 0-1, 1-2, 2-3, 2-4, 2-6 itd.

Klađenje na golove u fudbalu ostaje validno bez obzira na to koja ekipa pobedi. Takođe, nije važno koja ekipa postiže najviše golova.

kako se kladiti na fudbal ukupno golova

Klađenje na Golove: Kada će Biti Postignut Prvi i Poslednji Gol

Prvi gol – Igrači mogu koristiti ovu opciju kako bi predvideli kada će biti postignut prvi gol na utakmici. Nije važno koji tim da prvi gol.

Neki igrači ovo podele na intervale od 10 minuta, dok drugi koriste intervale od 15 minuta. To znači da mogu uložiti opklade na prvi gol postignut u vremenskom rasponu od 1 do 15, 16 do 30, 31 do 45, 46 do 60, 61 do 75 i 76 do 90 minuta.

U ovoj opciji postoji i opklada pod nazivom “None” koja se isplaćuje ukoliko se utakmica završi bez postignutog gola u prvom ili bilo kojem drugom odabranom intervalu golova.

Klađenje na prvi tim/igrača koji će postići gol je klađenje koji tim ili igrač će postići prvi gol na utakmici. Ukoliko se postigne autogol, smatra se da je gol postignut od strane tima ili igrača koji je dao autogol.

Ukoliko se događaj prekine nakon postignutog gola, sve opklade na prvi gol (i bez gola) će biti validne. Ukoliko se događaj prekine bez postignutog gola, sve opklade na Prvi gol će biti poništene.

Poslednji gol – Ova opcija se odnosi na predviđanje trenutka kada će poslednji gol na utakmici biti postignut. Opklade se odnose na to da li će poslednji gol biti postignut u određenom vremenskom intervalu ili uopšte neće biti golova. Naravno, uobičajeno je da se poslednji gol postigne kako bi se završila utakmica. Međutim, morate biti svesni da poslednji gol može biti postignut odmah na početku fudbalske utakmice i da nakon toga ne bude postignutih golova. Stoga, kako biste profitirali od ove vrste klađenja, morate imati određeno znanje o klađenju.

efbet srbija kladionica logo

Opklada na Tačan Rezultat Utakmice – Objašnjenje i Primer

Opklada na tačan rezultat utakmice je kada se kladite na precizan konačni rezultat utakmice. Gubite ako vaš predviđeni rezultat ne odgovara tačnom ishodu utakmice. S obzirom na to koliko je teško predvideti tačan rezultat, kvote za ovakvu opkladu često su dosta visoke.

Primer:

Kladite se na El Clasico, Barcelona protiv Real Madrida, i postavljate opkladu da će tačan rezultat biti 3:1.

Ako se utakmica završi tim rezultatom, osvajate opkladu. Ako se desi bilo koji drugi rezultat, gubite opkladu.

klađenje na fudbal tacan rezulata

Azijski hendikep – objašnjenje i primer

Azijski hendikep je vrsta fudbalske opklade u kojoj se timovi hendikepiraju na osnovu njihovih performansi. Ako se kladite na jači tim, on mora pobediti sa većom razlikom kako bi vaš tiket bio dobitan.Ova metoda, koja ima poreklo u Indoneziji, postala je popularna početkom dvadesetog veka.

Azijski hendikep je popularna alternativa tradicionalnim linijama 1X2 koje su dugo dominirale fudbalskim klađenjem. Azijski hendikep smanjuje broj mogućih ishoda sa tri na dva (pobeda ili poraz, u azijskom hendikepu nema nerešenog rezultata).

Primer:

Barcelona igra protiv Celte Vigo.

Ako Barcelona ima hendikep -0,5, opklada na Barcelonu će biti dobitna samo ako Barcelona pobedi utakmicu, dok će opklada na Celtu Vigo sa hendikepom +0,5 biti dobitna ako Celta pobedi ili igra nerešeno.

Evropski Hendikep

Evropski hendikep je vrsta opklade koja ima tri moguća ishoda: nerešeno, pobeda domaćina, pobeda gosta. Za svaki od ovih ishoda postoje uslovni početni rezultati.

Najstarija vrsta hendikepa u sportskom klađenju potiče sa evropskog tržišta, i sve renomirane sportske kladionice je nude. Evropski hendikep daje prednost slabijem timu, što otežava favoritu da nadoknadi tu prednost.

S obzirom da su dobitci značajno veći ako su opklade uspešne, mnogi igrači se odlučuju za evropski hendikep.

Pre nego što pogledamo neke primere hendikepa u Evropi, važno je razumeti različite vrste hendikepa. Hendikepi se u Evropi dele u tri grupe:

  1. Hendikep 1 ili H1 – znači da slabiji tim započinje utakmicu sa prednošću od 1 gola.
  2. Hendikep 2 ili H2 – znači da slabiji tim započinje utakmicu sa prednošću od 2 gola.
  3. Hendikep 3 ili H3 – znači da slabiji tim započinje utakmicu sa prednošću od 3 gola.

Primer:

Uzmimo kao primer utakmicu između Real Madrida i Kelna. Kao što je očigledno, Real Madrid je jasan favorit. Evo primera kvota za hendikep:

Pobeda Real Madrida (-1) je 1.60.

Nerešeno (-1) je 3.90.

Pobeda Kelna (+1) je 4.20.

Ako se kladite da će Real Madrid pobediti na utakmici sa hendikepom -1 vaš tiket će biti dobitan ako Real Madrid (-1) pobedi sa bar dva gola razlike. Ako Real Madrid pobedi sa golom razlike od jedan, vaša opklada je gubitna. To je zbog toga što Real Madrid počinje utakmicu sa jednim golom u minusu (-1 hendikep). Ako postigne samo jedan gol na utakmici, on će samo poništiti taj jedan gol minusa i rezultat po hendikepu će biti 0:0. Zbog toga je potrebno da postigne minimum 2 gola kako bi nadoknadio hendikep, a tiket bio dobitan.

Ako Real Madrid pobedi sa golom razlike od jedan, opklada na nerešeno (-1) je dobitna. Jednostavno rečeno, samo se kladiš da će jači tim pobediti sa jednim golom razlike. U ovom slučaju, pobednički rezultati su 3-2, 2-1, 1-0 i slično.

Opklada na Keln (+1) će biti dobitna ako Keln pobedi ili odigra nerešeno.

Klađenje na Broj Kornera

Ova vrsta opklade je neizostavni deo večine stranih kladionica, ali je retka na kladionicama u Srbiji. Klađenje na broj kornera ima više vrsta i često je kladioničari koriste u klađenju uživo. Možes se kladiti na ukupan broj kornera na celoj utakmici, na poluvremenu, koliko će kornera izvesti određeni tim, koji tim će izvesti više kornera, na hendikep kornera i mnoge druge opcije.

Više Opklada na Istu Utakmicu – Objašnjenje i Primer

Ova opklada omogućava vam da kombinujete više pojedinačnih opklada na istu utakmicu u jednu multi opkladu, tj. na isti tiket. Do nedavno nije bilo moguće spojiti opklade sa iste utakmice na jedan tiket, a sada je to česta pojava. Neke kladionice nude ovu mogućnost preko takozvane “bet builder” opcije.

Primer:

Barcelona – Real Madrid

Postavljamo tri različite opklade na isti tiket:

Barcelona će pobediti utakmicu (1).

Utakmica će se završiti sa 3 ili više golova (3+).

Oba tima će postići gol na utakmici (GG).

Ako Barca pobedi, bude postignuto više od 3 gola, i pri tome oba tima daju gol, osvajate svoju opkladu. Ako samo jedan od tri dela ne uspe, gubite svoju opkladu.

maxbet kladionica srbija logo

Statistike Igrača: Strelci, Kartoni, Šutevi, Prekršaji i Ofsajdi

Većina kladionica vam nudi opklade na statistike određenih igrača u utakmici.

  1. Strelci – Opkladu postavljate da li će određeni igrač postići gol ili ne.
  2. Kartoni – Opkladu postavljate da li će određeni igrač dobiti žuti ili crveni karton.
  3. Šutevi – Opkladu postavljate da li će određeni igrač uputiti šut ka golu, van gola, ili koliko će puta igrač pokušati da uputi udarac.
  4. Prekršaji – Opkladu postavljate na broj prekršaja koje će određeni igrač napraviti tokom utakmice.
  5. Ofsajdi – Opkladu postavljate da će određeni igrač biti uhvaćen u ofsajd poziciji, ili koliko puta će biti uhvaćen u ofsajdu.

Na primer, možete se kladiti da će Lionel Mesi postići gol (strelci), dobiti žuti karton (kartoni), uputiti najmanje 3 šuta na gol (šutevi), napraviti 2 prekršaja (prekršaji), i biti uhvaćen u ofsajdu jednom (ofsajdi).

Uživo Klađenje

Uživo klađenje, poznato i kao klađenje u toku utakmice, postavljanje opklade tokom utakmice, trke ili nekog drugog dogadjaja koji je već započeo. Važno je zapamtiti da se kvote u toku uživo klađenja često i brzo menjaju i često se razlikuju od početne kvote.

Jedan od najuzbudljivijih noviteta na kladionicama poslednjih godina svakako je klađenje uživo. Praćenje utakmice i postavljanje opklada na osnovu razvoja situacije na terenu daje posebno uzbuđenje i draž igračima. Neki se isključivo klade uživo, jer im se ovaj vid klađenja ispostavio kao najprofitabilniji.

uzivo kladjenje

Kako Izabrati Najbolju Kladionicu za Klađenje na Fudbal?

Najbolje kladionice bi vam pružiti širok izbor fudbalskih opklada, vrhunsku korisničku podršku, jednostavnu kompatibilnost i sve druge karakteristike koje očekujete od vrhunske platforme za klađenje.

Fudbalska ponuda i opcije klađenja

Prvo proverite kakva im je fudbalska ponuda. Koje lige nude, da li klađenje uživo postoji za sve lige ili samo neke itd. Ako imate već neku određenu ligu ili takmičenje koje želite da pratite i da se kladite na njega, proverite da li ga nude i u kom obimu.

Takođe, kada posetite neku online kladionicu, osvrnite se i na izbor opcija za klađenje na fudbal. Pogledajte da li u ponudi imaju neke od najbitnijih tipova: konačan ishod, broj golova, raspon golova, oba tima daju gol, poluvreme/krajnji rezultat, hendikep klađenje, korneri, kartoni, tačan rezultat, strelac na meču i tako dalje.

Uživo klađenje

Uživo klađenje vam omogućava da napravite precizne prognoze o ishodu utakmice na koju se kladite, poput prepoznavanja prilike kada je jedan tim iscrpljen ili kada je verovatno da će neki igrač dobiti žuti karton.

Konkurentne kvote

Kvote ono na šta uvek treba da obratite pažnju. Kvote predstavljaju iznos koji će vam kladionice isplatiti ako vaš tiket bude dobitan. Da biste zaradili veliki novac od kladionica, morate dobijati najbolje cene za svoje fudbalske opklade. Vaš konačni izbor treba da bude kladionica koja vam pruža najbolje kvote i najnižu maržu.

Uporedite kvote na više online kladionica. Uvek pre klađenja na fudbalsku utakmicu proverite kvote na više kladionica, pa tek onda uplatite tiket. Birajte kladionice sa najvišim kvotama.

Metode plaćanja

Možemo reći da plaćanje na sportskoj kladionici može predstavljati koliko je dobra ili loša. Pouzdana sportska kladionica uvek će imati nekoliko sigurnih opcija za plaćanje, poput VISA kartica, e-novčanika, bankovnih transfera, kripto plaćanja itd.

Bonusi i promocije

Pouzdana kladionica trebala bi pružiti veliki bonus dobrodošlice ili besplatnu opkladu, uz fer zahteve za klađenje. Pored toga, treba da nudi i promocije za postojeće igrače.

Iskustvo na desktopu i mobilnom uređaju

Danas, kako sve više ljudi koristi svoje pametne telefone, važno je izabrati kladionicu koja ima brz i jednostavan za snalaženje sajt ili aplikaciju. Ne bi trebalo da imate problema sa uplatom tiketa ako kladionici pristupate preko telefona ili tableta.

10 Tipova za Profitabilno Klađenje na Fudbal

tipovi za kladjenje na fudbal

1. Pratite pouzdan izvor informacija

Iako vam ništa ne može garantovati da ćete uvek postaviti dobitne opklade, ukoliko pratite dobar izvor informacija, povećaćete svoje šanse za uspeh.

2. Razmotrite “matched betting” strategiju

“Matched betting” je dobro poznata metoda klađenja među iskusnim kladioničarima. Ova strategija koristi free bets koje online kladionice nude, a zatim se “lay” opkladom na kladioničarskoj berzi osigurava profit. Na primer, u opkladi na ishod meča, vaša opklada pokriva jedan mogući ishod, kao što je “kladim se da će tim A pobediti”, dok “lay” opklada pokriva preostala dva ishoda, kao što su “kladim se da će tim A izgubiti”.

3. Budite svesni arbitražnih prilika

Arbitražne opklade su one koje garantuju profit. Ove opklade generalno pružaju profit manji od 5%. Iako se na prvi pogled može činiti da nije mnogo, kod arbitražnih opklada vaša opklada od 100$ nije u riziku, a mogli biste imati tih 5$ nazad na svom računu već za 90 minuta – prilično laka zarada.

4. Prihvatite manje dobitke

Svako može postaviti opkladu sa visokom kvotom i visokim potencijalom za dobitak, ali to ništa ne znači ako tiket padne. Malo je profesionalnih kladioničara koji traže velike kvote. Zašto? Pa, kvote su veoma visoke jer je verovatnoća da se ostvare vrlo niska.

Nemojte juriti za velikim kvotama, niti stavljati mnogo utakmica na isti tiket kako bi što više uvećali ukupnu kvotu. Umesto toga, shvatite da je svaki profit, koliko god mali bio, i dalje profit. Prilagođavajte svoje opklade onima koje imaju veću šansu za pobedu; razmotrite opcije kao što su dupla šansa i više/manje golova – kao najmanje rizične.

5. Upoznajte se sa svim vrstama opklada

Iako se čini veoma jednostavnim, ključno je da razumete vrste klađenja pre nego što ozbiljnije počnete da se kladite. U suprotnom, postoji rizik da napravite grešku i propustite sjajne finansijske prilike.

Najčešće tržište u klađenju na fudbal su opklade na ishod meča, gde se kladite da li će tim pobediti domaćin, gost ili će biti nerešeno. Ali postoji hiljade drugih tržišta koje možete istražiti. Ne nameravamo da vam pružimo ceo popis, ali smo kratko opisali nekoliko njih kako biste stekli ideju o tome šta je sve dostupno.

6. Kladite se u više kladionica

Ako ste imalo upućeni u svet klađenja, sigurno ste svesni kako se kvote mogu menjati među kladionicama (što omogućava arbitražne prilike koje smo pomenuli u savetu 3).

Odabir optimalnih kvota za svaku opkladu koju postavljate može imati značajan uticaj na vaš profit kada se često kladite. Još važnije, zašto biste preuzeli isti rizik ostavljajući novac na stolu i kladili se na niže kvote? Što se tiče kladionica u Srbiji, možete pročitati recenzije navedenih i onda napraviti svoj izbor: Mozzart, MaxBet, Primobet, Efbet, Meridian.

7. Pratite svoje opklade

Pored isprobavanja različitih vrsta opklada i registracije na više različitih kladionica, bitno je i voditi evidenciju o svojim opkladama.

Prva prednost praćenja vaših opklada je da je ćete imati uvid o tome kako vam ide, da li ste u plusu ili minusu, a takođe tako ćete moći da povećate dobitak. Kako? Kako se vaši “podaci” gomilaju, uskoro ćete moći da identifikujete opklade i vrste utakmica koja najviše doprinose vašem profitu. Razmislite o tome da izbegavate određen tip utakmica ili vrstu opklade ako tamo stalno gubite novac.

8. Izbegavajte impulsivno klađenje

Možda ste svesni “osećaja” koji igrač ima prilikom postavljanja opklade. Ne pratite svoj ako želite redovno ostvarivati profit od klađenja na fudbal. Šta je onda suprotno od praćenja osećaja? – istraživanje

Većina naših saveta do sada bila je usmerena na korišćenje dostupnih alata i tehnika. Počnite sprovoditi i sopstvena istraživanja kako biste unapredili svoje klađenje. Provera nedavnih rezultata timova na koje se kladite, koliko golova postižu, kako se razlikuju njihovi rezultati kod kuće i u gostima, kako se timovi međusobno ponašaju u međusobnim susretima su dobra osnova za početak.

9. Razmislite o kumulativnim opkladama

Kumulativna opklada nije isto što i akumulator, pa zaboravite sve što znate o tom terminu. Umesto da igrate više utakmica na istom tiketu, odaberite jednu utakmicu na koji ćete se kladiti. Kada taj tiket bude dobitan, odaberite drugu utakmicu na koju ćete uložiti sav svoj dobitak i tako dalje.

Ovo je popularna strategija klađenja jer vam omogućava da počnete sa malim ulogom i postepeno ga povećavate.

10. Ne brinite zbog gubitka opklade

Nažalost, osim nekoliko ovih saveta, govorimo o pravom klađenju, što znači da možete – i hoćete – gubiti opklade. Svi povremeno izgube opkladu. Ali ako se pridržavate doslednog plana klađenja, vaše šanse da budete profitabilni znatno se povećavaju.

Zapamtite, ne postoje saveti koji garantuju da ćete 100% dobiti svaki tiket, ali neki od njih mogu značajno povećati šanse za dobitak.