Klađenje na broj kornera: Kako se kladiti?

Šta je klađenje na broj kornera? Klađenje na broj kornera u fudbalu je predviđanje koliko će korenera biti tokom određenog meča. Kladioničari se mogu kladiti na različite aspekte ovog tržišta, kao što su ukupan broj kornera na celoj utakmici, broj kornera za određeni tim ili broj kornera u određenom poluvremenu.

Klađenje na Broj Kornera je Dostupno u Ovim Kladionicama:

Bonus dobrodošlice

35.000RSD

3.8
Bonus dobrodošlice

4.000RSD bez depozita

4.0

Klađenje na Broj Kornera: Vrste Opklada

Postoje različite vrste klađenja na broj kornera i one su normalan deo svake strane kladionice. Nažalost, mali broj kladionica u Srbiji nudi bilo kakvu vrstu klađenja na kornere. Za sada je ova opcija u ponudi na kladionici Primobet i kladionici Meridian (u okviru specijal sekcije).

1. Ukupan broj kornera na celoj utakmici

Ovo je najosnovnija opcija gde se kladite na ukupan broj kornera u toku svih 90 minuta. Kladionice često postavljaju granice, kao što su manje ili više od određenog broja kornera. Tako da uvek u ponudi imate više opcija i različitih kvota. Ovu opciju nudi Primobet.

Ukupan broj kornera na celoj utakmici

2. Koji tim će postići više kornera

Ova opcija je takođe jedna od najosnovnijih i najpopularnijih među kladioničarima. Potrebno je da se kladiš na tim za koji misliš da će izvesti više kornera. Opklada se postavlja po sistemu 1×2. 

1 – domaćin će izvesti više kornera.

X – domaćin i gost će izvesti isti broj kornera.

2 – gost će izvesti više kornera.

Koji tim će postići više kornera

3. Ukupan broj kornera na poluvremenu

Kladite se na ukupan broj kornera u prvom ili drugom poluvremenu utakmice. Ova opcija je često dostupna i u klađenju uživo.

broj kornera na poluvremenu

4. Broj kornera po timu

Ova opcija uključuje klađenje na to koliko će jedan određeni tim osvojiti kornera tokom utakmice.

korneri po timu

5. Handikep klađenje na kornere

Handikep klađenje na kornere uključuje dodavanje ili oduzimanje određenog broja kornera jednom od timova pre nego što utakmica počne, s ciljem izjednačavanja izgleda za klađenje između dva nejednaka tima.
Primer:

Barcelona -2.5 kornera x Manchester City +2.5 kornera

U ovom slučaju, isto kao i kod hendikepa na golove, 2.5 kornera se oduzima od Barcelone, dok se istovremeno dodaje 2.5 kornera Manchester Citiju.

korner hendikep

6. Par-nepar korneri

Klađenje na to da li će ukupan broj kornera biti paran ili nepar. Primobet, Meridian specijal.

Par-nepar korneri

7. Tačan broj kornera

Kladite se na tačan broj kornera tokom utakmice. Ovo je dosta teško za pogoditi i više je pitanje sreće, ali su zato kvote visoke.

tacan broj kornera

Da li se isplati kladiti se na broj kornera?

Kao i kod bilo koje opklade, nemoguće je tvrditi da li se isplati ili ne. To zavisi i od tvojih ličnih preferenci, kao i da li ti ovakav tip klađenja leži.

Klađenje na broj kornera je drugačije od jednostavnog klađenja na krajnji rezultat meča. Broj kornera koji će tim izvesti tokom utakmice često zavisi od njihovog stila igre.

Trebalo bi da dobro poznaješ formu oba tima i da znaš da prepoznaš trenutak kada je pravo vreme za ovaj tip opklade.

Fokusiranje na manje popularne lige i takmičenja je odličan način za pronalaženje vrednosti u ovom tipu klađenja. Poznavanje manje poznatih liga, poput La Lige 2 i Engleske Nacionalne Lige, pomoći će ti da prepoznaš vrednosne opklade koje će većina drugih kladioničara zanemariti. 

Takođe, vođenje beleški o performansama timova je dobar način za sticanje znanja koje ti kasnije može koristiti. Jedna od pogodnosti je mogućnost da se osloniš na svoju statistiku, posebno u trenucima hitnosti, kao što su klađenje uživo ili kada je tržište nestabilno. Ovo važi za generalno klađenje na fudbal i za bilo koje vrste opklada.

kladjenje na kornere fudbal

Faktori koje treba uzeti u obzir prilikom klađenja na broj kornera

Najbolji deo fudbala je taj što, iako je sport po osnovi jednostavan, postoji mnoštvo suptilnih detalja na kojima pametni kladioničari mogu profitirati. 

Klađenje na broj kornera zahteva poznavanje taktike tima i sposobnost procene verovatnog toka utakmice. Fudbal je sport u kojem autsajder neretko može iznenaditi i favorita i kladionice. Tim koji izgubi meč, ili “izvuče” nerešen rezultat, uvek može osvojiti pristojan broj kornera u toku 90 minuta.

Stil igre timova

Bez sumnje, važno je znati barem osnovne informacije o tome kako timovi igraju. Timovi koji vole da imaju veći posed lopte, često koriste krilne igrače, igraju s visokim linijama, i  koji često šutiraju ka golu će obično imati veći broj kornera.

Tim poput Mančester Sitija, koji voli zadržavati loptu u svom posedu, uvek može ostvariti veliki broj kornera.

Timovi koji napadaju bokove sa veštim desnim i levim krilima obično izvode više kornera.

Desni napadač koji igra desnom nogom uvek će pokušati da prevari svog čuvara i dođe do linije i iznese centaršut, dok će levonogi napadač radije usmeriti igru prema centru, čime smanjuje verovatnoću osvajanja kornera.

Poznavanje timova

Ovo nije tržište pogodno za one koji nisu upoznati sa ligom na koju se klade. Treba dobro poznavati timove na koje se kladiš. Kako se ponašaju, kako igraju, kakve probleme imaju, kakav im je sastav, u kojim takmičenjima učestvuju i kako se kotiraju.

 Svi ovi faktori ulaze u igru svaki put kada izađu na teren. Zapravo, dobri kladioničari na kornerima često vode sopstvenu statistiku. Klubovi koji loše stoje u ligi i gube puno utakmica često će i dalje primati veći broj kornera.

Važnost utakmice

Ako je utakmica eliminaciona, a jedan od timova (uglavnom domaći tim) mora pobediti, tada može biti dobar trenutak za klađenje na kornere. Ako je utakmica u okviru lige, važna je pozicija timova i koliko je utakmica bitna za njihove ciljeve. 

U zavisnosti od toga da li timu treba remi ili ne, biće više ili manje dolazaka u suprotnu zonu. Što više trebaju golova, veći će biti broj kornera.

Nedavna istorija

Kao što već znaš, važno je analizirati brojke timova pre nego što se kladiš na njih. Bez obzira na tvoju strategiju, gubićeš opklade ako nastaviš da se oslanjaš na pretpostavke bez statističke analize. 

Uvek proveri statistuku vezanu za nedavne utakmice: broj golova, šuteva u okvir gola, poraza, pobeda, poseda lopte.

Klađenje uživo

Kada je reč o klađenju uživo, svaki kladioničar ima različitu strategiju. Međutim, jedan dobar faktor koji treba uzeti u obzir je nivo ozbiljnosti i napadački instinkti koje pokazuje suparnički tim prema slabijem timu. 

Neki timovi mogu promeniti stil igre tokom meča, što može rezultirati njihovim  brojem kornera daleko većim ili manjim od očekivanog u prvom delu.

Tim koji juri za kasnim pobedničkim golom sklon je ostvarivanju pristojnog broja kornera zbog povećanog pritiska na gol protivnika.

Ne veruj uvek marginama koje su postavile kladionice

Jedna od najvećih grešaka kod klađenja na kornere je oslanjanje samo na prosečan broj kornera iz prethodnih utakmica. Ovo je faktor koji se najviše koristi od strane kladionica kako bi nas navele da se kladimo na pogrešne margine i kvote.

Ključno je proveriti statistku kornera oba tima na prethodnim utakmicama i na osnovu toga postaviti opkladu.

Stanje terena

Ako je teren u lošem stanju ili vrlo klizav, biće više kornera. To je zbog činjenice da se na lošem terenu obično šutira mnogo više lopti u prostor.

Posebne motivacije

Igranje protiv bivšeg trenera, igranje protiv rivala sa ličnim nesuglasicama i slične “lične” situacije između timova jasno utiču na to da li će utakmica završiti sa više ili manje kornera.

Ravnoteža između timova

Sa većom ravnotežom između timova, obično će biti manje kornera. S druge strane, u veoma neizjednačenom duelu, uobičajeno je da ima više napada i s tim i više kornera.

Domaćin ili gost

Korneri kod kuće i van kuće često su veoma različiti. Prisustvo publike snažno utiče na to da li će biti više ili manje kornera. Kao što smo ranije pomenuli statistiku; Važno je proceniti faktor korekcije kao što je ovaj u odnosu na broj kornera kod kuće i u gostima.